8 ting dere kanskje ikke visste om meg

1. Når jeg var mindre måtte jeg klippe av meg halve håret på grunn av en floke
Jeg hatet langt hår når jeg var liten, for jeg sleit utrolig mye med at jeg fikk floker hele tiden. Det er kanskje ikke så rart siden jeg heller aldri børstet det fordi jeg syntes det var et slit å børste langt hår. Nå derimot elsker jeg langt hår og jeg har det sjæl, og jeg har blitt hakket bedre til å børste meg også slik at jeg ikke går på samme smell.

2. Jeg er utrolig glad i hester
Kommer kanskje ikke som et smell for de som vet hvem jeg er/kjenner meg som leser bloggen, men til dere andre; Jeg har alltid vært utrolig glad i hester og har holdt på med hest av og på i over 12 år. Nå er jeg dessverre i en "av" periode siden jeg går på folkehøgskole og ikke får holdt på med hest da. Jeg har valgfaget ridning på skolen hver mandag men jeg har enda ikke fått kommet i gang med det og funnet et sted hvor jeg kan ri, forhåpentligvis endrer det seg da skolen begynner på igjen etter vinterferien!

3. Jeg blir utrolig stressa av rot og å ha for mange ting
Jeg er dessverre utrolig flink til å kjøpe alt for mye unødvendige ting selv om jeg vet at jeg kommer til å bli stressa og føler meg dårlig av å ha så mye ting rundt meg. Jeg trives best i rom hvor det er et type system, altså, det kan være mye ting men at det ikke flyter over alt og er ryddig. Jeg har derfor bestemt meg for å begynne på min lange reise med å bli minimalist dette året, og jeg har allerede ryddet ut av klesskapene mine her hjemme og på skolen og fått kvittet meg med til sammen 4(!!) store plastsekker som skal leveres til veldedighet, 2 sekker med klær som skal selges og 2 sekker med klær som er ødelagte som skal kastes. Det vil si 8 sekker med klær, og jeg klarer ikke tanken av at jeg eide så mye klær før. Nå har jeg utrolig mye mindre klær, og jeg trives så mye bedre med det, da går det også fort å velge klær du vil ha på deg dag for dag også.

4. Jeg elsker skogen, men jeg er redd for den samtidig
Dette er noe som gjør meg veldig lei meg. Jeg har vokst opp like ved skogen og jeg har alltid elsket hvilken frihet man får av å være ute i skogen for seg selv. Det er helt stille og jeg blir utrolig rolig av det. Dessverre er jeg redd for det som kan være der ute, noe som gjør så jeg trekker meg tilbake fra å gå i skogen alene spesielt. Jeg vet ikke hva jeg er redd for, men jeg synes alltid jeg ser spøkelser og store dyr, og det skremmer meg virkelig. Jeg vet at ved å overkomme dette må jeg møte frykten min, så i sommer skal jeg virkelig få til å gå lange turer i skogen helt alene og trosse hva enn jeg møter! Mest sannsynlig er det ingenting heller, så...

Funnet på Tumblr

5. Jeg er to måneder røykfri i dag!
Jupp, dette er noe jeg er stolt av. Dessverre hadde jeg en veldig hard periode i høst som gjorde så jeg begynte å røyke, men over nyttår bestemte jeg meg for å slutte, og nå er jeg straks to måneder røykfri og føler meg så utrolig mye bedre på mange måter! Jeg sier det bare; om du har det dårlig, ikke finn trøst i tobakk, da vil det uansett gå utover det fysiske, og jeg følte meg ikke noe særlig mye bedre psykisk heller, det ble bedre når jeg røyka, men når jeg ikke gjorde det ble det bare verre, så det vil si at jeg var en svær svamp i fire måneder da jeg røyket. På de månedene jeg har vært uten har jeg mistet min "raspete" stemme som jeg hadde som røyker, og når jeg røyket fikk jeg små rynker i ansiktet som har blitt borte. Det verste var vel at jeg mistet en del kilo fordi jeg heller ville ta meg en røyk istedet for å spise mat, noe som absolutt IKKE er bra. Jeg antar også at halsen min, lungene mine, hjertet mitt og alle andre indre organer er mye mer glad i meg den dag i dag.

Nå snuser jeg, da. Men jeg har langt ifra samme bivirkninger av snus som jeg har av røyk. Det er uansett bedre for helsen din å snuse enn å røyke, selv om mange vil si at det ikke er noe forskjell, noe jeg enkelt kan se og føle at det er selv. Jeg vil uansett anbefale alle der ute å ikke begynne med noen form for tobakk, det er utrolig avhengighetsskapende og det er dyrt ikke minst. 

6. Jeg bruker kun svarte, hvite og grå klær
Helt enkelt fordi jeg trives best i det. Jeg har en del fargerrike klær som jeg synes er fine, men som jeg aldri bruker. Og siden jeg prøver å få en mer minimalistisk livsstil skal jeg kvitte meg med alle plaggene med farge som jeg har.

Funnet på Tumblr

7. Jeg er introvert
Jeg er en person som kan bli sliten av å være rundt mennesker og sosialisere meg en hel dag, og jeg får ikke energi av å være rundt mennesker men av å være for meg selv. Det som er utrolig misforstått med å være en introvert person er at mange oppfatter oss som at vi ikke liker å være rundt mennesker, men det gjør jeg/vi jo selvfølgelig! For å lade opp må jeg alltid være for meg selv derimot, og jeg kan også helt enkelt takke nei til noe sosialt fordi jeg heller vil være alene, og igjen: det er ingenting vondt ment med det, det er bare slik jeg er. Jeg trives utrolig godt i mitt eget selskap, spesielt på steder hvor det er stille og der jeg kan gjøre mine egne ting. Jeg er også sjenert av meg, men mange introverte er heller ikke sjenert slik som meg. Og det er heller ikke derfor jeg er introvert, sjenert er noe jeg har vært hele livet. Når jeg sosialiserer meg kan jeg være en utrolig åpen person og kan snakke i timesvis om alt mulig rart, det er bare noe med det at jeg trenger tid for meg selv oftere enn de som er ekstroverte, og jeg synes det er utrolig deilig å være alene og drive med hva nå enn jeg vil. Rundt nye folk kan det derimot ta litt tid før jeg åpner meg, men sånn er det bare.

Funnet på Google

 8. Den eneste politiske saken jeg brenner ordentlig mye for er rovdyrpolitikken.
Helt enkelt fordi vi trenger en ny rovdyrpolitikk som ikke skal gå så hardt utover bønder og mennesker som bor på bygda sine liv, slik den gjør i dag. Jeg kan skrive linje på linje om min mening rundt dette temaet, men jeg tror jeg stopper der, hvis ikke kan det bli altfor langt. Merk at jeg er engasjert i mange andre politiske saker, men dette er virkelig den jeg brenner SKIKKELIG for, siden jeg er ifra Trysil hvor vi har et stort problem kan man vel kalle det med rovdyr og rovdyrpolitikken vi har i dag. 

Haha, jeg synes det var skikkelig vanskelig å komme opp med alle punktene, så det er nok ikke alle som er like interessante. Det ble da noen! 

Idéen om dette innlegget fikk jeg forresten etter jeg så >Linnea< poste sitt innlegg om ting folk kanskje ikke vet om henne. Løp og sjekk ut bloggen hennes om dere ikke allerede leser den!

Brettspill og pusekatter

I går kveld etter jobb dro jeg rett til Yngvil for å tilbringe kvelden med hun, Mina og Tina med brettspill. Hadde en utrolig morsom og koselig kveld med dem, selv om jeg var utrolig trøtt etter en lang dag på jobb. Utrolig hva venninner kan gjøre på humøret, selv om vi spilte Monopol hvor det er lett å bli uvenner, haha - men det gikk fint, siden vi sponsa hverandre litt penger når noen var i nød. Tina måtte dra ved 23-tiden i går, men vi fortsatte å spille litt til og hørte på noen gamle vinylplater som mammaen til Yngvil har. Det var sjukt mye å velge mellom og jeg skulle ønske jeg eide alle sammen, for herregud hvilken fin samling av gamle artister og band hun har!


Det tristeste med Monopol er når jeg har mye penger og kommer på at jeg har langt ifra så mye penger på ekte, og det gjør meg litt trist, heh.

Yngvil har også to katter som jeg falt helt pladask for, jeg er egentlig ingen katteperson siden jeg har hatt hunder hele livet mitt - men fy, så utrolig nusselige og fine de to er, selv om den ene angrep føttene mine en gang, høhø. Tok jo selvfølgelig noen bilder av dem da de er så fotogene begge to, men siden det var på kvelden og dermed dårlig lys ble det ikke så mange vellykkede bilder.

Jeg var ikke hjemme igjen før halv ett på natta, og da hoppa jeg rett til sengs siden jeg var helt utslitt. I dag tidlig satt både jeg og mamma klare på hver vår pc for å bestille billetter til Bruce Springsteen og E street band som skal spille i Norge den 29. juni i år, og visst fikk vi tak i alle billettene vi trengte! Endelig får jeg sett en artist jeg er utrolig glad i og som jeg har hatt lyst til å se så lenge, og jeg gleder meg utrolig mye! Jeg hadde sjansen i 2012 også, men dumme meg valgte å ikke dra, noe jeg angrer på fortsatt, men nå får jeg jo konserten i juni som helt sikkert veier opp til konserten han spilte i Norge i 2012. De skal spille "The River tour" som de også gjorde for mange år siden, og innen den tid skal jeg høre grundig igjennom hele konserten som mamma og pappa har på vinyl - den er helt utrolig bra! Den inkluderer mange av mine favorittsanger av Bruce, så det blir vedig spennende. Har aldri vært på konsert med hele familien før, så det blir også veeeeldig gøy vil jeg tro! Vi alle er store fans av Bruce og E street band, så det blir nok en opplevelse jeg lett aldri kommer til å glemme.

Jeg dro også i vei for å ta den første vaksina jeg må ha før jeg drar til Thailand i mars. Jeg som person hater sprøyter og får helt vondt i kroppen når jeg tenker på det, så selv om jeg er 19 år tok jeg med meg mamma inn. Og selvfølgelig begynte jeg å hylgrine, selv om ikke stikket var så ille som jeg trodde. Det er noe med sprøyter og det som innjiseres som gjør meg så utrolig kvalm av tanken. Tok veldig mye blodprøver når jeg var yngre så jeg ble veldig vandt til det med nåler og stikk. MEN når jeg skulle ta septumen min i juni i fjor så ble jeg utrolig redd for sprøyter og nåler igjen, selv om jeg trodde jeg skulle takle det helt fint. Men fy fader, selv om de sier septum er en av de mildeste piercingene som går an å ta, så gjorde det så fryktelig vondt når jeg tok min, og ikke nok med det - den grodde ikke ferdig før desember i fjor, og jeg hadde noen runder med betennelse også, hurra for det! Har jo lyst til å ta flere piercinger i fremtiden, både i navlen og stikke opp igjen ørene mine, men er veldig usikker på om jeg tør, for jeg må virkelig psyke meg opp skikkelig mange dager før jeg skal på noe som inneholder sprøyter og nåler. Blæ! Nei huff, kjenner jeg blir dårlig bare av å sitte i skrive om det, så nå skal jeg se på søte videoer på YouTube for å roe meg ned. Dessverre skal jeg ta enda en vaksine i morgen, noe jeg gruer meg så utrolig mye til. Alt for å bli med på studieturen til Thailand!

Jobb, jobb, atter jobb og tatoverings idéer

Halloisen! Har vært litt fraværende de siste dagene. På lørdag da jeg kom hjem igjen var jeg ute med venninne mine her i Trysil, og på søndag slappet jeg bare av siden jeg var utpå til ganske sent på natta. På mandag begynte jeg å jobbe, og jeg har jobbet i dag, også skal jeg jobbe i morgen før jeg har fri frem til lørdag. Siden jeg har liggi med influensa i noen dager forrige uke kjenner jeg at det var litt uvant å hoppe ut i jobbing igjen, men også veldig godt siden jeg har blitt frisk nok til å faktisk gjøre noe! Synes også det er så god følelse å jobbe, man får så god samvittighet når vakta er ferdig og man får jo selvfølglig betalt også - og da er jeg slik at jeg ikke angrer meg om jeg kjøper litt saker og ting siden det er penger jeg har jobba for! Slik er vel omtrent alle antar jeg, så jeg tror nok dere forstår hva jeg mener, høhø.

I morgen kveld skal jeg til ene venninna mi for å ta noen øl og spille brettspill, noe som blir utrolig koselig! Noe jeg savner mest nå som jeg går på folkehøgskole er de koselige stundene jeg har med venninnene mine fra Trysil, siden vi alltid finner på noe sprell og har det alltid utrolig gøy sammen. Og så glad vi er i brettspill så blir det nok utrolig koselig å bare sitte ned i morgen kveld etter jobb for å drive med noe slik med dem. Hurra!

Senere i uka skal jeg få tatt noen vaksiner sidem jeg skal til Thailand på studietur i slutten av mars, og det begynner vel egentlig å bli ganske knapt med tid på å ta de så jeg må virkelig ta meg i skinnet og få tatt de snarest. Jeg har også planer om noen innlegg som skal komme ut i løpet av uka, men om det tar litt tid før det kommer ut så er det nok fordi jeg jobber.

Fant igjen det her bildet av meg og Julia fra oktober tror jeg, hadde det ufattelig gøy med de små objektivene jeg har til telefonen min kan det virke som med tanke på alle bildene som lå i kamerarullen min. Jeg og Julia går på samme folkehøgskole så jeg ser henne omtrentlig hver dag, vi jobber også sammen her i Trysil, så jeg er utrolig glad jeg får sett en av mine aller nærmeste så ofte som jeg gjør! 

De siste dagene har jeg også sanka inn en hel haug med tatoverings idéer, siden jeg har lyst på mer blekk på kroppen så fort som mulig. En ting er at jeg har lyst til å fortsette på høyrearmen min slik at det blir en half-sleeve, men så har jeg også utrolig lyst på en tatovering under puppene, en tatovering på skulderbladet av et av Kittelsens verker og begynne på nedre del av høyrearmen min hvor jeg har føniks tatoveringen min, OG jeg har et ønske om å begynne på en sleeve på venstrearm som for det meste skal inneholde svart-hvitt tradisjonelle tatoveringer. Det er så utrolig mye jeg har lyst på, men lommeboka sier nei akkurat nå. Buhu.


Uæ, det er så mye jeg har lyst på!


"Lysalver fanger Skyggetussen"


"Huldra forsvant"

Jeg har spesielt lyst på å få en av disse to verkene over her av Theodor Kittelsen på skulderbladet mitt tatovert. De er to av mine favoritt kunstverk og jeg hadde blitt så glad om jeg hadde fått foreviget en av dem på kroppen. Er så utrolig glad i nasjonalromantikken og Kittelsens verker. Jeg er veldig usikker på om det er lov å få slike kunstverk tattovert i det hele tatt, men den tid den sorg, høhø. Jeg har sett mange flere som har gjort det, så tror ikke det er helt ulovlig heller...

Skyriming

Siden jeg ikke kunne dra innover mot Lillehammer på Ungdoms OL i dag på grunn av at jeg følte meg dårlig har jeg brukt dagen til en av mine største interesser noen sinne; Skyrim. Skyrim er et spill jeg aldri går lei av og som jeg har spilt flittig siden det ble utgitt i 2011. Siden jeg har gjort mesteparten i spillet er det alltid gøy å bare gå rundt og finne steder som ikke er markert på kartet og oppdage mer av spillet spillet generelt, og tro det eller ei - den dag i dag finner jeg fortsatt masse ting jeg ikke har sett tidligere, og det er alltid artig! Fullførte også en quest som jeg aldri har gjort før, som krever at man er vampyr - noe jeg ikke er så utrolig stor fan av for å være ærlig, men det er alltid gøy å prøve nye ting, right? Right. Tror jeg har konsumert flere liter med te i dag også, ups.

Fikk også en veldig artig beskjed i dag som jeg er utrolig takknemlig og glad for, og det er at jeg får starte på frisørskolen jeg skal gå på allerede nå i høst! Først skulle jeg egentlig være hjemme i Trysil hele sommeren og høsten før jeg hadde tenkt å begynne i januar, men ting endret seg visst fort og jeg blir endelig Oslo beboer fra og med august 2016, woho! Har allerede begynt å se på boliger, og jeg blir halvendes sjokkert over hvor stive priser det er nå, håper jeg virkelig finner en bolig som ikke har en så altfor stiv pris etterhvert. Jeg er ihvertfall super gira på å flytte for meg selv og begynne på en skole jeg har ønsket å begynne på lenge, og endelig starte karrieren min som frisør!Nå skal jeg fortsette å konsumere litt mer te og spille Skyrim, før jeg må finne senga siden jeg skal opp klokka 7 i morgen for å dra innover til Lillehammer og dekke en av mine første idrettsgrener som fotograf. Det blir artig! Det blir nok oppdatering på bloggen med noen bilder i morgen kveld. Wish me luck! Under ligger det noen bilder jeg har screenshota ifra Skyrim i dag - er det noe jeg elsker med Skyrim er at det går an å ta så mye fine bilder in-game!YouTube

I dag reiser jeg hjem til Trysil for å være der til torsdag. Skal få med meg da OL-ilden kommer til Trysil på onsdagen og fotografere litt, selv om det ikke var behov for flere fotografer. Allikevel følte jeg for å få med meg at OL-ilden kommer til hjembygda mi, det er jo utrolig spennende! Tror det blir et artig show som jeg absolutt ikke vil gå glipp av. Jeg får også kommet hjem til mamma, pappa og hundene mine en tur - noe som gir meg masse positiv energi som overhodet mulig! Jeg var hjemme en tur forrige helg, men jeg kjenner at hjemlengselen kryper fortere på meg nå på denne tiden av året enn det gjorde i høst. Er uansett alltid godt å komme hjem en liten tur nå og da, selv om vinterferien er like rundt hjørnet. 

MEN! Til overskriften, siden jeg er på reisefot i dag og skal til Hamar for å dekke noe trening til OL så tenkte jeg å dele med dere mine absolutt favoritt YouTubere, og som dere kommer til å legge merke til går det aller meste i sminke og skjønnhet for min del. Er utrolig greit å gå innom YouTube for å se på sminkelooks og få litt inspirasjon på den siden. Følger også en del folk på YouTube som legger mye fokus på vlogger, klær etc. Javisst, dere får ihvertfall se noen smakebiter under!

1. JACLYN HILL2. CELINA KARINE OG AGNES LOVISE (Norske!!)

3. KAMMI4. MONAMI FROST5. RACHEL AUST6. PATRICK STARRR

Guro Øvergård

Guro, 19, Trysil/Moelv

Følg meg

legg til som venn

Kategorier

 • Anbefalinger
 • Blogg
 • Fotografering
 • Innkjøp
 • Inspirasjon
 • Konserter
 • Musikk
 • Om meg
 • Sminke/Skjønnhet etc
 • Ønsker
 • Arkiv

 • Februar 2016
 • Design av  elise.femelle.no

  Annonser


  © Design av Elise Bjørnstad elise.femelle.no

  hits